Aanmelden themalab: Creativiteit in de klas

Themalab: Creativiteit in de klas – van ‘werkje’ naar kunstwerk

In onze snel veranderende maatschappij staan ons de komende jaren flinke uitdagingen te wachten. Een van de vaardigheden die ons daarbij kan helpen, is creativiteit. Hoe stimuleer je dit bij kinderen? Hoe vind je de balans tussen de inbreng van de leerling en de sturing van jou als leerkracht? Bij te veel sturing bepaal jij in feite het resultaat en eindig je met 30 identieke ‘werkjes’ aan de muur. Bij te weinig sturing blijft de leerling in zijn/haar comfortzone en verliest het plezier. De uitdaging is om een creatief proces op gang te brengen waarin je je leerlingen stimuleert om nieuwe mogelijkheden te ontdekken én ze daarbij nieuwe vaardigheden aanleert.

In dit themalab op dinsdag 15 juni van 16:00 – 17:30 uur, onder leiding van leerkracht PO Eveline Timmermans, ervaar je dit proces zelf en krijg je handvatten om dit in praktijk te brengen.

LOF-leraar Eveline Timmermans heeft de afgelopen twee jaar samen met de Leidse kunstenaar Astrid Vlasman gewerkt aan het project Droomreis. Zij deed dit op haar eigen school en samen met nog twee andere basisscholen. Zo’n 180 leerlingen borduurden hun droomreis: als een langgerekt middeleeuws wandtapijt vormen al deze borduurwerken een uitgestrekte reis door tijd en ruimte. Het resultaat is vanaf 24 april te zien in een speciale expositie Droomreis: borduurwerken van Leidse kinderen in Museum Volkenkunde.

LOF-principes:
• Groot denken, maar klein beginnen
• Durf te delen, te vragen en te betrekken
• Duurzaamheid ontstaat doordat anderen eigenaar worden

 

Meld je hier aan voor dit lab:

Aanmelden themalab Creativiteit in de klas