LOF-labs

Voor de leraren die met een LOF aanvraag aan de slag zijn met hun idee voor beter onderwijs, organiseert LOF drie labs die een podium en een netwerk bieden van gelijkgestemde collega’s uit verschillende onderwijssectoren. Tijdens deze labs krijg je waardevolle feedback van collega’s en doe je concrete inzichten op over leidinggeven aan een veranderproces. Zo werk je tegelijkertijd aan het realiseren van je ideeën én aan je persoonlijke leiderschapskwaliteiten.

Webinars en presentaties LOF-labs 2020-2021

De LOF-labs in het schooljaar 2020-2021 vonden plaats tijdens de Week van LOF van 5 t/m 9 oktober 2020, tijdens de LOF-driedaagse van 3 t/m 5 februari 2021 en op 14 april 2021. Tijdens deze LOF-labs gaven ook verschillende experts uit het onderwijs presentaties.
Bekijk deze presentaties hieronder nog eens rustig na.

LOF-lab oktober 2020

Webinar door Pedro de Bruykere: Hoe houd jij als leraar je hoofd boven water in deze coronaperiode?

LOF-lab februari 2021

Webinar door Jan Fasen: Welke rol heeft de schoolleider bij het stimuleren van innoverende leraren op school?

LOF-lab als springplank

De serie van drie LOF-labs, ongeveer één per drie maanden, vormt een springplank die ervoor moet zorgt dat je idee en eigen ontwikkeling in een versnelling komen. Tijdens deze bijeenkomsten staan jouw eigen activiteiten, lessen, vragen en ervaringen centraal. Een LOF-lab wordt zo ingericht dat iedereen op maat ondersteund wordt. Het maakt dus niet uit in welke fase van het proces je zit en met welk inhoudelijk onderwerp je bezig bent.

Deelnemende leraren ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de LOF-lab. Tijdens een van de bijeenkomsten nodigen we ook de schoolleiders van de leraren uit.

Naast de drie LOF-labs kun je uiteraard gebruik blijven maken van het groeiende netwerk van leraren; je werk als leraar met een missie is natuurlijk nooit af!

Meer informatie

Stel je vraag via het contactformulier