De start van Project Politiek en het begin van het volgende project.

Het is zover! Na maanden voorbereiding is het eerste project af. Komende week gaan we met alle vierdeklassen beginnen met Project Politiek. In mijn vorige blog schreef ik wat precies de bedoeling is, nu is het kwestie van uitvoeren. En natuurlijk, het is echt ontzettend jammer dat we dit project digitaal moeten gaan doen. Dit project werkt denk ik het beste in klassenverband waarin leerlingen van elkaar zien wat er gebeurt. Het is niet anders, maar ik hoop dat het daardoor wel gaat zoals we hadden voorgesteld. We gaan er het beste van maken! Komende 8 weken beslaan de lessen Nederlands dus niets anders dan politiek, en dat raakt natuurlijk de actualiteit waarin het politieke speelveld rondom de aankomende verkiezingen ontzettend ‘aan’ is.

Terwijl we bezig gaan met het eerste project ben ik volop bezig met het bedenken en maken van het tweede project: project Nepnieuws (titel staat nog niet vast). In 8 lessen wil ik de leerlingen handvatten meegeven hoe om te gaan met nepnieuws. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de leerlingen bedreven worden in het op waarde schatten van nieuws. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen, heb ik er in ieder geval veel zin in om aan te beginnen!

 

Over de blogger

John Doe

Twan Robben

kandinskycollege | VO
Met veel plezier werk ik nu al meer dan vijftien jaar in het voortgezet onderwijs. Op zeer verschillende scholen en plekken heb ik mijn ervaring opgedaan en ideeën over onderwijs mogen…

Plaats een reactie

Andere blogposts