Escape the Pitch

Hoe moet het zijn om als leerling te worden opgesloten in het lokaal van je doorgedraaide biologie docent? De enige manier om te ontsnappen is het inzetten van al je biologische kennis en vaardigheden. Je hebt één lesuur de tijd en de klokt tikt.

Het idee ontstond anderhalf jaar geleden door de opkomst van escape rooms in Nederland. Na een personeelsdag in een escape room besloten Joris Koot en Anne de Groot dit idee uit te werken voor het vak biologie. In een escape classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal met om zich heen allerlei biologische attributen. Zij moeten aanwijzingen vinden, hun biologische kennis combineren, vaardigheden toepassen, de BINAS gebruiken (die ze eerst moeten vinden..), alles om uiteindelijk voor het einde van het lesuur naar buiten te kunnen komen.

De escape classroom kan bijvoorbeeld worden ingezet als examentraining voor havo/vwo, een mooie kers op de taart. De losse onderdelen van de escape room zijn ook goed in de zetten als activerende werkvorm in verschillende lessen.

Docenten kunnen puzzels/kamers vinden op onze site en ook zelf materiaal aanleveren.
Wij willen het gebruik van de site zo laagdrempelig mogelijk maken en ook uitbreiden naar andere vakken.

 

Over de blogger

John Doe

Joris Koot

Segbroek College | VO
www.escapetheclassroom.nl

Plaats een reactie

Andere blogposts