Het vliegwiel

Help wat is er allemaal gebeurd, onderwijs is nooit saai. Maar de Corona situatie zet wel heel veel op z’n kop!

Plotseling geef ik bloemschikken via een laptop en volgen mijn leerlingen de lessen online. De schouders staan er stevig onder. En iedereen doet z’n uiterste best. Maar de zintuigen staan uit…. We kunnen slechts zien… Het tijdelijke noodscenario wordt een gegeven, de toekomst ligt open met vele uitdagingen.  Maar mijn pioniers idee wordt bittere noodzaak. Een MBO’er is een doener en wil praktisch aan de slag. En dat kan op mijn leerwerkplek. In het diepste dal van de coronacrisis (ik woon in een van de brandhaarden uit de begin periode) lag het antwoord letterlijk op mijn deurmatje.

In het plaatselijke krantje riep onze gemeente op tot actie om goede initiatieven en maatschappelijke gerelateerde plannen in te dienen met een ondernemende achtergrond voor de leegstaande winkelcentra’s in onze gemeente Meierijstad.  Het plan is doorgestuurd naar VOLOP Meijerijstad. Het plan is dus ook goed ontvangen als maatschappelijk belang . Op dit moment wordt er georiënteerd op de ruime. En ben ik de achtergrond aan het organiseren.  Hopelijk wordt het snel mogelijk dat leerlingen weer actief kunnen zijn op een levendige leerwerkplaats en dat die laptop eventjes dicht kan blijven. En is Corona  het vliegwiel wat dit project nodig had.

 

 

Over de blogger

John Doe

Jacqueline de Wit

Helicon MBO Den Bosch | MBO
Ik ben Jacqueline de Wit geboren in 1969 en verbonden aan de opleiding Bloem Groen en Styling bij Helicon MBO Den Bosch. Sinds mijn 16e verslaafd geraakt aan bloemen en daarom de oplei…

Plaats een reactie

Andere blogposts