Ik ontwikkel… een netwerk voor groep 3 leerkrachten

Hoi, ik ben Laura Mos. Ik werk op K.b.s. Weilust in Breda. Onze school maakt deel uit van de stichting Inos. De afgelopen jaren heb ik in groep 1 t/m 4 lesgegeven.

Ik ontwikkel Laura MosIk merkte de afgelopen jaren dat de overgang van groep 2 naar 3 nog steeds erg groot is en dat het onderwijs in groep 3 meer adaptief en meer eigentijds kan. Ook merkte ik dat leerkrachten hier graag iets aan willen doen, maar dat ze vaak tijd tekort hebben om hier echte stappen in te zetten. Ik hoorde dat er op diverse scholen binnen onze stichting al goede dingen werden gedaan en uitgeprobeerd. Maar iedereen is zelf het wiel aan het uitvinden.

Ik wil het komende jaar een netwerk opzetten voor de leerkrachten die lesgeven in de groepen 3 binnen onze stichting. Ik hoop dat leerkrachten hierdoor met en van elkaar kunnen leren (en elkaar zo ook werk uit handen nemen) en daardoor wel de stappen kunnen zetten om onderwijs te ontwikkelen die past bij de behoefte van een kind in groep 3. Hiervoor organiseer ik bijeenkomsten en maak ik een samenwerkingsomgeving in Sharepoint (de cloud omgeving waar wij al ons werk opslaan) zodat we zowel fysiek als online kunnen delen. Lees hier meer over mijn initiatief: Sterk netwerk!

De jaren dat ik in groep 3 stond, heb ik al geprobeerd om kleine stapjes te zetten. Maar eigenlijk had ik tijd tekort om mij hier eens echt in de verdiepen, om theorie te lezen, om te gaan kijken bij andere scholen etc. Dankzij mijn subsidie van het LOF mag ik nu 1,5 jaar, één dag per week werken aan mijn eigen ontwikkeling en aan die van mijn collega’s!

Ook een goed idee? Meld jouw initiatief aan!

Over de blogger

John Doe

Laura Mos

Kbs Weilust | PO
Ik ben Laura Mos. Ik ben geboren in Hoorn en opgegroeid in Enkhuizen en Grootebroek. Na de HAVO ben ik CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming) in Utrecht gaan studeren. Na deze ople…

Plaats een reactie

Andere blogposts