Jonge kinderen, grote onderzoekers!

Jonge kinderen, grote onderzoekers! Dat is wat ik, Madeleine Veraart, 28 jaar en leerkracht in het PO, ervaar sinds ik middels de Pabo-opleiding aan het basisonderwijs mocht proeven. Jaren later, en nog steeds werkzaam in het PO, merk ik dat er van deze grote onderzoekers op de basisschool maar weinig over blijft.

En daarom ga ik dit doen! Ik wil, samen met mijn collega’s, van deze jonge kinderen (weer) grote onderzoekers maken! Jonge kinderen laten proeven aan het onderzoekend leren, het ontdekken, het zelf uitproberen en samen met de leerkracht tot fantastische inzichten komen.

Samen met een expertise groep binnen onze school ga ik het onderzoekend leren bij kinderen samenbrengen met leerkrachtvaardigen die daarop aansluiten. We gaan leerkrachten praktische handvatten geven waarmee zij aan kunnen sluiten bij het onderzoekend leren bij (jonge) kinderen.
Doormiddel van een literatuurstudie, proberen en proeven in de praktijk, bijschaven en aanpassen hoop ik samen met mijn team tot onderwijsprincipes te komen die door leerlingen en leerkrachten ingezet kunnen worden tijdens de onderzoeksvraag en die aansluiten bij de 21 -eeuwse vaardigheden.

Er is geen pasklaar antwoord die we voor iedere groep en leerkracht in kunnen zetten. Ik ga samen met mijn expertise groep veel proberen, proeven, bijschaven en uiteindelijk ontwikkelen voor onze school. Daarvoor heb ik feedback nodig van mijn team, begeleiding vanuit de LOF-groep en de stichting waarbinnen wij het onderzoekend leren uiteindelijk kunnen aanbevelen.  Jonge kinderen, grote onderzoekers, we gaan ervoor!

Over de blogger

John Doe

Madeleine Veraart

Basisschool Marco Polo | PO
Mijn naam is Madeleine Veraart, 28 jaar en werkzaam op basisschool Marco Polo te Bergen op Zoom. Al een aantal jaar mag ik met veel plezier lesgeven aan groep 8. Naar het afronden van m…

Plaats een reactie

Andere blogposts