Onderwijs aan anderstaligen #hoedan?

Heb jij in de klas of op school ook leerlingen die van huis uit een andere taal spreken? Ben je bezig om deze leerlingen maar ook de ouders te betrekken bij het onderwijs en het meest haalbare uit deze leerlingen te halen? Tijdens het LOF-regiolab op 30 september gaan we met elkaar in gesprek over onderwijs aan anderstaligen. We bespreken de inzichten uit Zweden en België die inzetten op ‘good practice’ en inclusief onderwijs. Ook wisselen we ervaringen uit waar jij en de leerlingen tegenaan lopen en inspireren we elkaar in de zoektocht naar mogelijke oplossingen. 

Programma
We nodigen verschillende deskundigen uit zoals een dramadocent, een communicatiedeskundige, een logopedist en een moeder die nieuwkomer is in Nederland. Door met verschillende brillen naar anderstaligen te kijken, komen we tot de beste ideeën en praktische tips die de deelnemers direct kunnen inzetten in de klas! Onder het genot van een hapje uit de wereldkeuken is er ook voldoende ruimte om uitgebreid na te praten en te netwerken. Dit LOF-regiolab is een fysieke, interactieve bijeenkomst in Helmond. Om te kunnen voldoen aan de huidige richtlijnen van het RIVM, kunnen er maximaal 30 leraren aan de bijeenkomst deelnemen. 

Voor wie
Dit regiolab is bedoeld voor leerkrachten uit po, vo en mbo die te maken hebben met anderstaligen. 

PlatOOlab meets LOF
Tijdens dit Lof-regiolab ontmoeten Platoolab en LOF elkaar. Platoolab is het platform van de Stichting PlatOO, waar leraren gefaciliteerd worden hun innovatie ideëen uit te werken en te delen met anderen. Onder PlatOO vallen 15 basisscholen in de omgeving van Helmond.

Aanmelden

Wil jij op een andere, inspirerende manier aan het werk met anderstaligen, meld je dan nu aan voor het LOF-regiolab op 30 september 2020 van 16:00-19:00. Het lab vindt plaats in Meet to create (Deurneseweg 13, 5709AH) in Helmond. Meld je aan door een mail te sturen aan lof@caop.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 september 2020.