Online LOF-regiolab: Tweetalig onderwijs in de spotlights

Op donderdag 14 april vond het eerste online LOF-regiolab plaats. Oorspronkelijk stond de bijeenkomst over tweetalig onderwijs half april gepland op een school in Culemborg, maar gezien de corona-maatregelen is deze omgezet naar een online sessie. Dertig personen namen deel aan de online bijeenkomst, waaronder zelfs twee deelnemers uit Azerbeidzjan.

Oud LOF-docent en CLIL-trainer Patrick de Boer heeft de deelnemers geïnspireerd met activerende oefeningen die je online kunt uitvoeren met leerlingen in het tweetalig onderwijs. Theaterdocent Jan van Gemert liet alle deelnemers online een theater-oefening uitvoeren, waarbij een theedoek symbolisch aan elkaar werd doorgegeven. Tot slot vertelde LOF-docent Ralph Voesenek over de website met activerende oefeningen voor tweetalig onderwijs die hij als zijn LOF-initiatief heeft ontwikkeld. Hij roept iedereen op om eraan mee te werken deze te vullen met eigen materiaal.

Bekijk hier de presentaties.

Nieuwe datum bekend

Wegens grote belangstelling voor een LOF-regiolab over Tweetalig onderwijs, is besloten nog een LOF-regiolab over dit onderwerp te organiseren. Dit lab vindt plaats op donderdag 19 november van 14.00 – 17.00 uur op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. Heb je interessen in deelname? Mail dan naar lof@caop.nl.