Robotica, programmeren en maakonderwijs: kom naar het LOF-regiolab op 17 maart

Ben jij als docent bezig met robotica, programmeren of maakonderwijs? Of heb je hiervoor belangstelling? Meld je dan aan voor het LOF-regiolab op 17 maart van 16.00 uur tot 19.00 op het St Bonifatiuscollege in Utrecht . Daar ontmoet je collega’s met wie je inspiratie kunt opdoen voor nieuwe vormen van onderwijs. Je kunt je eigen lesactiviteiten en projecten uitwisselen met anderen, je kunt gaan samenwerken of je kunt je aansluiten bij een nieuw netwerk rond een van deze thema’s.

Waarom dit LOF-regiolab

Het onderwijs van de toekomst draait om inventiviteit en inspiratie! Robotica, programmeren en maakonderwijs zijn nieuwe vormen van onderwijs waarbij inventiviteit een belangrijke rol speelt. Maar die toekomst komt niet vanzelf, want hoe geef je les in inspiratie? Hoe ontwikkel je een lesprogramma rond thema’s waarbij inventiviteit echt centraal staat? Dat kun je ontdekken op dit regiolab.

Waar en wanneer

Drie docenten van het St. Bonifatiuscollege (Kees Hooyman, Carolien Kootwijk en Jan de Geus) organiseren het LOF-regiolab op dinsdag 17 maart van 16.00 – 19.00 uur op het St Bonifatiuscollege in Utrecht.

Voor wie

Het Regiolab is bedoeld voor docenten of teamleiders die willen weten wat je allemaal met robotica, programmeren of maakonderwijs kunt doen of hier al les in geven. Neem vooral  een collega mee, want samen kom je verder.

Wat staat er op het programma

Het uitwisselen van kennis staat centraal. Daarnaast willen we creatieve netwerken tot stand brengen. Zo start op deze middag het leernetwerk Robotica 15-18, voor docenten en leerlingen uit de bovenbouw. In dit netwerk doen leerlingen in teams mee aan een internationale robotwedstrijd (de First Tech Challenge), terwijl hun docenten leren hoe ze een team op hun eigen school kunnen opzetten.

Er is ruim de tijd om te netwerken tijdens de markt en de mini-presentaties. Verder maken we afspraken over hoe we gaan samenwerken in netwerken rond projecten.

Meld je aan!

Kom je ook kennis delen? Er zijn 75 plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. Het St. Bonifatiuscollege in Utrecht is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto. Deelname is gratis.