Terugblik: Online LOF-lab theaterlessen op afstand

‘Wat heeft ons theatervak nodig om de afstand van 1,5 meter figuurlijk wat kleiner te maken? ’Met die vraag opende Jan van Gemert, theaterdocent aan het Koning Willem I College het online LOF-regiolab van 16 juni.  

Meer dan 40 vakgenoten verkenden tijdens dit LOF-lab op welke nieuwe manieren ze hun leerlingen theaterles op afstand konden geven. Vooral thuisonderwijs kwam aan bod. Twee docenten uit het vo en een theaterdocent vanuit de vakvereniging VONKC vertelden hun verhaal over thuisonderwijs door een grote diversiteit aan mogelijke opdrachten te presenteren.

Ook vertelden ze hoe het filmen van de opdrachten inzetten in als werkmethode voor de leerlingen om hun opdracht te kunnen presenteren. Dit leert leerlingen tegelijkertijd veel over bijvoorbeeld verschillende camerastanden, monteren of het maken van een script. 

Benieuwd over welke onderwerpen er nog meer een LOF-lab gepland staat of wil je zelf een lab organiseren? Kijk dan op www.lerarenontwikkelfonds.nl/regiolab

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom LOF? Meld je dan aan voor de LOF-update en volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter.