Tweetalig onderwijs in de spotlight

Op donderdag 19 november van 15.00 – 16.30 uur organiseren we een online inspiratie-lab voor tto-docenten. Tijdens dit LOF-themalab geven we je tips & tools om je leerlingen actief in het Engels te laten participeren in jouw les. Speciaal in tijden van corona, quarantaine en hybride onderwijs.

Programma

Op het programma staat een plenaire CLIL training van 45 minuten door CLIL-trainer Patrick de Boer van CLIL media. Doel hierbij is actieve taal-output van onze leerlingen. Na de lock-down in maart en daarna de zomervakantie hebben zij een activering van hun fluency hard nodig.

Na deze training gaan we in groepjes uiteen. Door coachende oefeningen staan we stil bij onze eigen vragen en oplossingen als CLIL docent in corona-tijd.

Tot slot kun je deelnemen aan een korte workshop naar keuze. Jan van Gemert (docent drama MBO KWI College), Amanda van Dijk (Bilingual Education Projects) en Ralph Voesenek ( CLIL connects, LOF docent VO) verdiepen zich samen met jou verder in de wereld van CLIL, CLIL & internationalisering en hoe drama CLIL kan versterken.

Workshops

Tijdens het LOF-themalab kun je deelnemen aan een van de volgende drie korte workshops:

A. CLIL Connects by Ralph Voesenek, teacher Beatrix College Tilburg

Deze workshop biedt inspiratie om nieuw CLIL activiteiten te ontwikkelen, of je nu een CLIL beginner bent of een ervaren CLIL docent. We gaan samen aan de slag met interessante opdrachten, je ontdekt nieuwe ict tools welke je helpen innovatieve en interessante oefeningen te ontwikkelen. Én je bent een van de eerste die de nieuwe website www.clilconnects.com te zien krijgt.

B. Drama in TTO lessen Jan van Gemert, drama teacher KWI College Den Bosch

Bij deze workshop gaan we kijken hoe je dramawerkvormen kunt inzetten tijdens (hybride) Engelstalige lessen. Denk aan werken met ‘Spoken word’ en ‘Whatsapp-dialoog’. Ook het gebruik van een attribuut of rollenspel kan een leerling helpen zich een native speaker te voelen. Je wordt uitgenodigd om zelf deze interactieve vormen te ervaren en hiermee aan
de slag te gaan.

C. CLIL as a boost for intercultural awareness, Amanda van Dijk – van ‘t Noordende, Bilingual Education Projects

Deze korte power-sessie biedt ideeën voor vakoverschrijdend gebruik van CLIL en laat enkele voorbeelden zien van hoe CLIL kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het vergroten van intercultureel bewustzijn. Hoe kan internationalization@home effectiever worden door deze methodiek toe te passen? CLIL-coach en eTwinning-ambassadeur Amanda van Dijk-van ’t Noordende biedt je specifiek voor deze uitdagende tijden inspiratie.

Aanmelden

Kom je ook kennis delen? Om zoveel mogelijk interactie te stimuleren, zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Om je aan te melden, hebben we onderstaande geven van jou nodig. Op basis van jouw eerste en tweede voorkeurskeuze voor een workshop, maken we een verdeling aan welke workshop je kunt deelnemen. Meld je aan door via een mail aan lof@caop.nl en vermeld de volgende gegevens:

  1. Naam
  2. Mailadres
  3. Welk vak geef je les in?
  4. Ben je een tto coördinator (Ja/Nee)?
  5. Eerste keuze workshop (A/B/C):
  6. Tweede keuze workshop (A/B/C):

 

We kijken er naar uit je op donderdag 19 november online te kunnen begroeten!