Pitch – kleine talen voor iedereen

Mijn naam is Josien Boetje, talengek en onderwijsinnovator.

Ik geloof dat elke leerling de keuzevrijheid moet hebben om die vakken te kiezen die hij leuk vindt.
Het talenaanbod op veel scholen is echter beperkt, waardoor de meeste leerlingen naast Engels alleen Frans, Duits en soms Spaans kunnen kiezen.
Dit terwijl er vele andere eindexamens in kleine talen mogelijk zijn, die een enorme verrijking vormen voor het onderwijs en onze leerlingen voorbereiden op het leven in een multiculturele samenleving.

Hierom wil ik een lesprogramma Arabisch op afstand ontwikkelen, waarmee leerlingen uit heel Nederland eindexamen Arabisch kunnen doen. Hiertoe zal ik (online) lesmaterialen, toetsen en docentmaterialen ontwikkelen en uittesten met een eerste groep leerlingen. Hetzelfde concept kan in de toekomst uitgewerkt worden voor andere talen. Om dit aanbod in de toekomst te blijven borgen, zoek ik naar mensen die deze nieuwe mogelijkheid onder de aandacht kunnen brengen en budget om de ontwikkelde materialen duurzaam uit te geven.

Over de blogger

John Doe

Josien Boetje

ROC Nijmegen - VAVO | MBO
Josien Boetje studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en aan taalinstituten in Marokko en Libanon. Zij behaalde de eerstegraads lesbevoegdheid Arabisch aan de Un…

Plaats een reactie

Andere blogposts