Pitch over mijn initiatief.

Mijn naam is Mark Jacobs en mijn werkgever is Zone.college in Borculo. Wij zijn een kleine groene VMBO  in de Achterhoek waar ontwikkeling, professionalisering en aandacht voor de leerling hoog in het vaandel staan.

De hightech sector is volop in ontwikkeling en schreeuwt om jonge mensen die hierin aan het werk willen. Mijn doel is om leerlingen te enthousiasmeren en stimuleren om met deze high-tech ontwikkelingen te werken. Ook hoop ik dat leerlingen vaker voor een vervolgopleiding gaan kiezen in de techniek, hier is grote behoefte aan. Participatie in het project ‘sterk techniekonderwijs’ geeft mij ook de kans om de nieuwste agrarische techniek op de kaart te zetten binnen het techniekonderwijs.

Een ander doel van mij is om ditzelfde proces in te gaan met agrarisch ondernemers in de regio. Binnen deze sector (in de regio Oost-Nederland) is voor moderne technologieën nog maar weinig aandacht. Ondernemers kijken veelal naar het primaire proces op de boerderij. Mijn droom is dat ik deze ondernemers kan uitdagen om verder te kijken. Wat zouden we kunnen doen op technologisch gebied om inkomsten te genereren en te optimaliseren. Hierbij spelen items als duurzaamheid, dierwelzijn, milieu en wet- en regelgeving ook een grote rol. De zoektocht naar het antwoord op deze vraag is één van de uitdagingen in mijn LOF traject.

Het zou geweldig zijn als ik in mijn LOF traject de twee bovenstaande (op zichzelf los van elkaar staande) doelen kan combineren en hierin collega’s, ondernemers en lokale overheden in de regio mee kan nemen.

Wie ga ik hierin meenemen? Alleen het Zone.college heeft al 7 vmbo locaties waar ik als kartrekker op dit gebied voor aan de slag ga. Ook wil ik graag deze rol vertolken in het samenwerkingsverband Profijt waarin alle scholen in de regio zijn vertegenwoordigd. Maar laten we vooral de lokale agrarische sector niet vergeten!

Hoe dit de komende periode gestalte gaat krijgen is de zoektocht waaraan ik nu met veel motivatie en energie aan begin!

Over de blogger

John Doe

Mark Jacobs

Zone College | VO
17-05-1981 ben ik geboren in het mooie plaatsje Borculo in de Achterhoek. Al vanaf jonge leeftijd ben ik me gaan interesseren voor alles dat leeft om ons heen. Planten, maar vooral dier…

Plaats een reactie

Andere blogposts