Studieadviseur

 

Mijn collega heeft vandaag contact gehad met onze studieadviseur en heeft hem bijgepraat over ons initiatief.

In de voorlichting naar niveau 2 helpende gaat hij dit verhaal meenemen. Vanuit deze opleiding komen namelijk studenten na de opleiding naar ons. Ze volgen dan nog twee jaar extra op niveau 3 en halen dan een nieuw diploma. Natuurlijk is het belangrijk dat ze dan goed voorgelicht zijn over de toekomstige onderwijsvorm.

Volgende stap zal voorlichtingsmateriaal zijn. We hebben ook nagedacht hoe we de studenten op niveau 4 eerstejaars kunnen laten nadenken over niveau 3 en 4. Verschillen uitleggen en leerderskenmerken hierbij benoemen. Meer doen en cliëntcontact of juist meer gericht op plannen schrijven en visie? Later willen we de eerstejaars dan uitleg geven over ons initiatief.

Ons doel? We willen enkele studenten laten beseffen dat in de tweede klas naar niveau 3 geen stap terug is maar een stap in de juiste richting en een stap vooruit!

 

 

 

 

 

 

Over de blogger

John Doe

Rob Jans

Koning Willem 1 College | MBO
Mijn naam is Rob Jans, 34 jaar en ik woon in het Brabantse Nuenen met mijn vrouw en kinderen. Als omgangskundige ben ik opgeleid in het welzijnsvlak van het docentschap. Coaching, c…

Plaats een reactie

Andere blogposts