Suddertijd

De laatste zondag van de herfstvakantie en er staat een pan pompoensoep te pruttelen op het vuur. Na een rustige week herfstvakantie van afwisselend koken, slapen, eten, lezen en wat (bij)werken is het weer tijd om aan de slag te gaan met én voor onze leerlingen. Mijn LOF-werk stond even op een laag pitje… of misschien toch niet?

Tijdens mijn eerste bijeenkomst met mijn collega’s in het ontwikkelteam voor de herfstvakantie bleef o.a. het volgende woord me bij: suddertijd. Niet à la minute knopen doorhakken, artikelen analyseren, maar jezelf (en betrokkenen) de tijd gunnen ergens iets langer over na te denken dan een paar dagen of een paar uur. Na een aantal weken van -in de vijfde versnelling- vooral lezen, analyseren en veel contacten benaderen even op de rem en terugkijken. Net als bij de pompoensoep moeten sommige onbruikbare elementen de prullenbak in, maar komen andere ingrediënten ineens weer bovendrijven.

Dankzij LOF (en die wijze collega’s) is die tijd er. Al kan ik niet wachten om zoveel mogelijk mensen te laten proeven van de TCM-soep!

Over de blogger

John Doe

Irene Van den Wildenberg-Claessens

Carolus Borromeus College | VO
Docente Nederlands I Onderzoekscoördinator I mentor 4 vwo I oud-leerling Carolus Borromeus College I Communicatie- en informatiewetenschappen Tilburg University (BA - MSc - MEd) I muz…

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Wat een aansprekend thema. Uit ervaring weet ik dat suddertijd je veel kan brengen. Mooie vergelijking ook met de pan pompoensoep.
    Succes met je initiatief!

    Janneke van de Peut

Andere blogposts