VR gaat geschiedenis schrijven ;-)

Vroeger kon ik uren luisteren naar de verhalen die mijn vader of Bèbe (opa) vertelde. Ik zag hele geschiedenissen in mijn gedachten voorbij komen en ik maakte er de meest geweldige voorstellingen van. Wanneer ik nu geschiedenislessen geef en verhalen vertel merk ik dat kinderen veel meer dan vroeger behoefte hebben aan tastbare voorbeelden en beeldschermen die het verhaal of de geschiedenis ondersteunen.

 

Realiteit

Ik wil de geschiedenis realiteit maken door de geschiedenis naar het heden te brengen. Dit kan door vele manieren en dát wil ik gaan onderzoeken. Deze geschiedenis moet tastbaar worden en gaan leven, zodat kinderen van nu ook weer de geschiedenis doorgeven aan hun kinderen, kleinkinderen, etc.

Door de zintuigen te prikkelen, zal hun interesse en motivatie vergroot worden. Door aan te sluiten bij de techniek en de mogelijkheden van nu, kunnen we de kinderen betrekken bij dit hele proces. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van VR-brillen of het creëren van een oude botter (vissersbootje) waar kinderen bij mogen helpen.

Door samenwerkingen aan te gaan met vele partijen zorgen we ervoor dat de geschiedenis weer gaat herleven. Heeft u tips of wilt u meewerken, dan bent u van harte welkom. Laat een reactie achter hieronder.

Over de blogger

John Doe

Gerdiene Post-Nentjes

Gereformeerde Basisschool | PO
Mijn naam is Gerdiene Post-Nentjes. Ik ben werkzaam aan de Vuurbaak als leerkracht op het prachtige en pittoreske Urk. Zoals jullie tussen de regels door wel merken ben ik trots op mijn…

Plaats een reactie

Andere blogposts